Manieren om je lunchroom minder saai te maken

lunchroom heerlen

Met drukke tijden voor de boeg is het belangrijker dan ooit om uw werknemers gelukkig, gezond en betrokken te houden. Maar met de toenemende druk op werknemers kan het voelen als een zware strijd. Helaas zijn veel scholen nu geobsedeerd door voeding en zorgen ze ervoor dat hun leerlingen gezond lunchen voordat ze naar de klas gaan. Als gevolg daarvan zijn de lunchactiviteiten afgenomen en saai geworden voor alle betrokkenen. Maar dat is niet nodig! In plaats van te grijpen naar het snelle voedsel dat we op school hebben of het menu om de paar weken te veranderen, kunt u deze 3 eenvoudige manieren bekijken om uw lunchroom minder saai te maken, zodat niet alleen uw kinderen het lekker vinden, maar ook uw werknemers.

Plan schoollunches vooruit

Het is geweldig om het menu van week tot week te variëren, maar op een gegeven moment moet je de week vooruit plannen. Op die manier kun je je menu afstemmen op de ingrediënten die je bij de hand hebt en de beste ingrediënten voor het seizoen gebruiken. Dit kan zo simpel zijn als gebruik maken van wat er in je voorraadkast ligt. In de winter kun je bijvoorbeeld spruitjes muffins maken, of met een overvloed aan tomaten tomatensoep. In de zomer kun je een verse fruit- of groentesalade maken of een partij tomatensaus invriezen. Je kunt er ook een snelle pastasaus mee maken als je de ingrediënten bij de hand hebt.

Heb altijd iets lekkers te eten.

Sommige van de drukste tijden op school zijn tijdens de lunch. Dan hebben uw leerlingen honger, hebben ze niets te eten en zijn ze het meest prikkelbaar. Zorg ervoor dat uw lunchroom gevuld is met aantrekkelijk en voedzaam voedsel.

Probeer tijdens de lunch meer dan één mogelijkheid te bieden. Dit voorkomt verveling en zorgt ervoor dat uw werknemers eerder geneigd zijn te komen lunchen als ze honger hebben. En als ze honger hebben, zijn ze eerder geneigd zich meer te engageren. Als u niet altijd een verse optie kunt hebben, zorg er dan voor dat u iets beschikbaar hebt dat snel kan worden opgewarmd of dat koud kan worden geserveerd. U kunt bijvoorbeeld een blik soep serveren of wat groenten in een thermoskan doen voor een snelle snack.

Verander de routine van tijd tot tijd.

Dit is een geweldige manier om uw werknemers geïnteresseerd en betrokken te houden. Als uw lunchroutine te hetzelfde is, verander het dan.

Verander de menuopties, de verhoudingen of de ingrediënten, zodat u uw werknemers altijd scherp houdt. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw werknemers een goed afgeronde maaltijd krijgen, maar ook om ze betrokken te houden. Verander het menu van tijd tot tijd, zodat u niet vastzit in een sleur en verveeld raakt met hetzelfde. Misschien wilt u voor de verandering eens iets nieuws proberen, of ingrediënten gebruiken die u bij de hand hebt.