Europa’s beste pizza

Pizzeria Delft
 

Zo nu en dan krijg ik de kans om buiten de grenzen van mijn eigen land te reizen en een ander land te verkennen. Toen ik nog studeerde en een paar extra dollars te besteden had, besloot ik wat geld te sparen en een week of twee naar het buitenland te gaan. Het was goedkoop om dit te doen, zodat ik het me kon veroorloven om op korte trips verschillende steden in verschillende landen te bezoeken en te zien wat elke plaats te bieden had. Sindsdien zijn de meeste van mijn korte reizen langere vakanties geworden waarbij ik een tijdje op één plaats blijf. Blijf je een langere tijd in Delft? Zoek dan eens onze favoriete pizzeria in Delft op!

Wat ik geleerd heb over de internationale keuken

Ik wilde tijdens mijn reizen in de voedingsindustrie werken, zodat ik verschillende culturen en keukens kon leren kennen en waarderen. Maar werken in een restaurant en pizza maken gaat vooral over het hanteren, bereiden en serveren van voedsel. Hoewel je de kans hebt om een paar uur met de gasten om te gaan, draait het bij werken in een restaurant om meer dan alleen het eten. In veel verschillende culturen is eten ook een manier om mensen uit te drukken en met elkaar te verbinden. Als je meer wilt weten over voedsel, moet je niet alleen leren hoe je voedsel maakt, maar ook wat het betekent om voedsel te verbouwen, te vervoeren, te bewaren, te winkelen en te presenteren. Tegelijkertijd leer je het eten meer waarderen omdat je ziet hoe anderen het doen, niet alleen je eigen cultuur.

Nederlandse cultuur en etiquette

De Nederlandse cultuur is een mix van veel verschillende culturen, waardoor de etiquette vaak verwarrend is. De etiquette verschilt vaak van regio tot regio en is verschillend als het gaat om leeftijdsgroepen. Zo wordt het in Nederland onbeleefd gevonden om voor je 18e in openbare gelegenheden te drinken, terwijl het in andere landen normaal wordt gevonden. In sommige culturen is het normaal om tijdens een feestje of bijeenkomst met vreemden een gesprek te voeren onder het genot van een drankje. In andere culturen is dat onbeleefd. Sociale normen en etiquette verschillen van land tot land, en zelfs van stad tot stad.

Belangrijke dingen om te weten voordat je in een restaurant gaat werken

Je moet altijd eerlijk en open zijn als je in een restaurant werkt. Beschouw uw medewerkers als familie en behandel ze eerlijk. Je moet ook begrijpen dat je verantwoordelijk bent voor het eten dat in het restaurant wordt geserveerd, dus als je het maakt, moet je het ook opeten. Wees u bewust van uw persoonlijke grenzen en maak het uzelf niet te moeilijk als u net leert koken. Communiceer effectief met je collega's, managers en eigenaren, en ook met je klanten. Neem pauzes en maak plezier! Je leert meer over wat je doet als je plezier hebt dan wanneer je te hard werkt.

Slotwoorden

Als je geïnteresseerd bent in werken in het buitenland in de voedingsindustrie, of in een ander soort industrie, zorg er dan voor dat je de cultuur leert kennen van het land waar je wilt werken. Als je in de horeca wilt werken, moet je de plaatselijke cultuur begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in de internationale keuken, moet je ook rekening houden met de lokale cultuur en wat daar populair is. Je moet ruimdenkend en respectvol zijn, en vooral goed voor jezelf en je collega's zorgen. Uiteindelijk gaat het erom te genieten van uw tijd in het buitenland en manieren te vinden om op te gaan in de plaatselijke cultuur.